IN EEN KLEIN KWARTIERTJE

Niet alleen voor een nieuwe week of nieuwe dag, maar ook bij een nieuwe maand sla ik mijn FAMILY HOME PLANNER open. Hier en daar heb ik namelijk genoeg huishoudelijke klussen die niet elke week terug hoeven komen, maar wel op regelmatige basis bijgehouden kunnen worden. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het zemen van de ramen of het ontkalken van één of meerdere apparaten.

Deze maand - maart - is het bijvoorbeeld tijd voor o.a. het grondig schoonmaken van mijn radiatoren en de oven. Geen overbodige luxe, die laatste, aangezien ik gister tot wel twee keer toe een poging heb gedaan een boterkoek uit de oven te toveren. Niet de traditionele die jullie inmiddels wel van mij gewend zijn (staat hij al bij de recepten?), maar een glutenvrije variant. Nou.. ik kan je zeggen dat er tot twee keer toe een fikse *fail* uit de oven is gekomen.. Maar goed, dat gebeurt gelukkig niet elke dag. Maar of je nu wel of niet een misbaksel maakt (en daarmee de bodem van de oven flink vies maakt), er is altijd na een maand of twee gebruik wel wat viezigheid in je oven terecht gekomen. En net als met meerdere schoonmaakklusjes geldt: hoe vaker je het doet, hoe makkelijker de klus en hoe langer je wacht, hoe zwaarder het werk. Dus sluit ik nu mijn laptop af, maak een warm sopje en begin aan de schoonmaak van de oven. Doe je gelijk met me mee? Het kost je.. ik denk een klein kwartiertje. Hooguit. Kun je daarna direct samen met mij al de eerste klus voor deze maand afvinken. Klinkt dat niet fijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten