NOG MEER VERLIES

Het heeft even geduurd, maar door de afgelopen maanden heen heb ik te maken gekregen met nog een noemenswaardig verlies. Gek genoeg geen verlies wat me verdrietig maakte, maar een verlies wat er voor zorgde dat ik steeds beter in mijn vel begon te zitten. Én mijn kleren. Want weet je.. die grote zak aardappelen die je op de foto ziet staan? Dat gewicht, zo'n vijf kilo in totaal, hoef ik inmiddels niet meer met me mee te zeulen. Vijf volle pakken suiker; ik verloor ze langzaam maar zeker in de afgelopen tijd. Wat een verademing! Maar hoe kreeg ik dat voor elkaar?

Wel.. om eerlijk te zijn vond ik het in het begin helemaal niet zo makkelijk. Samenwonend met een gezin vol kinderen liggen er in de voorraadkast natuurlijk best wel snoeperijen die voor de slanke lijn niet al te handig zijn. Een sterke wilskracht om die te weerstaan was dus zeker een vereiste. Maar het lukte. Naast die lekkere snoepjes stonden echter ook nog een paar gekochte of gekregen flessen met wijn of likeur. Tja.. wat doe je daar dan mee? Leeg gieten boven de spoelbak gaat me dan net een stap te ver, het doorgeven aan derden had gekund, maar daar dacht ik op dat moment niet aan, dus besloot ik ze gewoon mondjesmaat leeg te drinken en de voorraad ervan niet meer aan te vullen. Voor iemand die niet of nauwelijks een wijntje neemt zal dit geen grote hobbel zijn, maar als je elke avond een klein slaapmutsje neemt is het toch wel een dingetje, kan ik je zeggen. Ook dit lukte me en sinds een paar weken is alle alcohol (en dus verleiding) uit huis verdwenen.

Een andere beslissing die ik maakte was om elke week bij een lokale ondernemer verse groenten- en fruitpakketten te bestellen. Soms met een aanvulling, maar ook klakkeloos de samengestelde pakketten bestellen leverde me een enorme hoeveelheid verse producten op die - lekker psychologisch - door de week heen op moesten omdat een nieuwe levering weer werd bezorgd. Hoe lekker is dat!

Daarnaast - en misschien nog wel het leukst - begon ik met wandelen. Nou ja.. wandelen deed ik al wel, maar nu installeerde ik als ondersteuning een app van de hersenstichting, de zogeheten 'ommetje-app'. En ook hier weer: het psychologische effect. Want als je je aansluit bij een team (wat absoluut niet noodzakelijk is) kom je op een ranglijst te staan. Elke keer dat je een ommetje maakt (en de app niet vergeet aan te zetten) krijg je punten, kun je medailles verdienen en kun je zo steeds een stapje hoger op de ranglijst komen te staan. En ook hierin mag je me geloven: het werkt aanstekelijk  ;o)

Al met al begin ik me prettiger in mijn lijf te voelen, gaat mijn conditie vooruit en ook mijn haar en huid beginnen weer wat meer glans en kleur terug te krijgen. Was ik dan zoveel kilo's te zwaar? Volgens mijn omgeving niet, maar als je jezelf niet meer prettig in je vel voelt zitten en de BMI-meter aangeeft dat je voor jouw lengte en leeftijd wel heel erg richting overgewicht gaat... Laten we het er maar op houden dat het thuiszitten door corona hier ook flink aan bijgedragen heeft  :o(

Tips van mij als gewone doorsnee moeder? Let op je verse vitaminen, laat snoep en drank voor wat het is en kom in beweging. Installeer voor nét dat stukje extra ondersteuning de 'ommetje-app', kom gezellig in het team van FamHomPlan (team code 9WT6W) en merk al snel hoe heerlijk het is elke dag een blokje om te gaan. Ver hoeft het niet te zijn, maar genietend in de buitenlucht, in stilte luisterend naar het gefluit van verschillende vogels en ondertussen je lichaam stukje bij beetje in conditie krijgen.. wie wil dat nu niet?

4 opmerkingen:

 1. Ik heb laatst de hele oude alcoholflessen (sherry, brandewijn, sake) leeg gegooid in de gootsteen. Wij drinken geen alcohol. Ik gebruik het alleen bij het koken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super! Ik hoop ze nu ook zo veel als mogelijk buiten de deur te houden. Beter voor het lichaam!

   Verwijderen
 2. Wat heerlijk zeg. Ik ben nu zo'n 9 kilo kwijt, voelt zo goed. Ook veel aan het wandelen. De app wel op de telefoon staan, maar ik gebruik vooral strava, waar ook challenges zijn en ja, die wil ik ook volbrengen :) In januari 100 km gewandeld. Dat vond ik wel pittig, maar gelukt.
  Wij halen de aardappelen wel bij de boer en af en toe nemen we daar ook de appels mee, meestal vergeet ik het door te geven aan manlief, die haalt het meestal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow! Negen kilo? Super zeg! En ja, ik geloof je gelijk als je zegt dat het heerlijk voelt, het scheelt zo veel gesjouw!
   Straat k4n ik ook en had ik er ook even op staan. Het is denk ik maar waar de voorkeur naar uit gaat. Het gaat er uiteindelijk om of de uitdagingen je 'te pakken' krijgen. Ik vind het een super stimulans!

   Verwijderen