DE KLEINE EGOÏST IN MIJ

Wat is en blijft het toch een verwarrende tijd. Vind je niet? Mijn agenda is nooit eerder zo'n rommeltje geweest dan in het afgelopen jaar. Wel naar school, niet naar school, eindelijk voorbij de lockdown, nee, toch ook weer niet. Vandaag zou dan toch ein-de-lijk zijn eerste schooldag zijn, maar nee, toch ook weer niet: ijsvrij gekregen vanuit school. Nou vind ik het persoonlijk niet zo heel erg, want geen idee hoe ik zonder auto of met de fiets door de gladde wereld heen gekomen zou zijn. En het hele stuk lopen is voor mijn ventje nog net een brug te ver, dus ja, als je het zo bekijkt is het wel een zegen. Maar toch..

Ook ik keek halsriekend uit naar de dag dat we weer in het ritme zouden komen, de dag dat alles weer een beetje beter in structuur zou zijn gegaan. Na al die weken, maanden, bijna zelfs een jaar van afspraken en beperkingen heb ik wel weer behoefte aan een leven te leven die hoort gewoon bij mij. Gelukkig laat ik mijn huishouden dit keer niet meer zo snel versloffen, geniet ik juist van de diepe kou die buiten heerst. Na het ontwaken sla ik namelijk de dekens tot halverwege om, kleed me aan en duw de ramen open. Koude, frisse ochtendlucht vult mijn longen en mijn huis. Heerlijk! Naar beneden waar de kachel al staat te ronken. Als we ons ontbijt hebben genuttigd ga ik terug naar boven en sluit de ramen toe. De bedden trek ik glad en een gedraaide was hang ik aan de lijn. Met vandaag geen boodschappen-taak op de planning (hoera voor de ondernemer die al mijn wensen thuis bezorgd) maken we zo eerst een ommetje voor ik eindelijk eens egoïstisch aan mezelf denk.

Vandaag neem ook ik een daagje ijsvrij, laat de boel voor wat die is. Met een nieuwe uitdaging op de pennen en een rest appeltaart van gister ben ik naar verwachting vandaag best wel even zoet. Doe jij dat ook wel eens, jezelf egoïstisch, nadrukkelijk zetten op die nummer 1? Eens zien of het me gaat lukken, die paar uurtjes voor mezelf, maar ook het maken van dit vintage breipatroon. Alleen al het lezen en begrijpen van een dergelijk patroon is een kunst op zich. Vroeger zat een naai-, haak- of breipatroon namelijk echt veel beknopter dan tegenwoordig in elkaar. Zal het me toch gaan lukken dit jasje passend van de pennen te krijgen? Heb ik straks misschien een heerlijk vestje voor als ik met een boek mijn bed in kruip? Wish me luck!

4 opmerkingen:

 1. Te weinig doe ik dat.

  Mijn kleinsten mochten wel naar school vandaag. Van mij had het nog even mogen duren. Vond het juist heerlijk om ze zo veel om me heen te hebben. Al zijn we wel verwend met een grote tuin en een kinderrijke straat, voor de kinderen zal school wel een welkome afwisseling zijn na de lockdown.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om weer van je te zien en horen Kopka! Ik ga je snel weer volgen.

   Ja, ook van mij mogen ze met dit weer nog wel even thuis blijven, het maakt de afwisseling met leren wel een stuk makkelijker. Maar aan de andere kant, ja, het weer met leeftijdsgenoten bij elkaar zijn zal ze zeker weer goed voor ze zijn.

   Verwijderen
 2. Ik doe het af en toe wel. Ik pak het huishouden dan de dag erna gewoon weer op. Heerlijk egoïstisch, maar soms wel heel nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel goed van je. Het is zo belangrijk ook aan jezelf te blijven denken!

   Verwijderen