WASSEN EN STRIJKEN

Sjonge, dat was wel weer even een dag gister hé? Zo met het werken en lesgeven aan huis. Vond je ook niet? Buiten de normale drukte van een heel huishouden nu voor een tweede periode ook weer die ballen hoog proberen te houden. We mogen het met onszelf te doen hebben hoor! Maar we zetten er wel onze schouders onder en gaan er voor.

Hoe is het verder gegaan met de was gister, is het je gelukt? Je wilt graag de grip op je huishouden gaan krijgen zeg je, dus vraag ik je vandaag om opnieuw een was aan te gaan zetten. Geen overvolle wasboxen meer, maar lijnen en manden vol met fris gewassen wasgoed. Daar doen we het voor!

Om je een beetje een idee te geven hoe je straks al die schone was op een makkelijke en vooral snelle manier terug in de kast kunt krijgen leg ik je graag mijn persoonlijke wassysteem uit. 

Allereerst gaat er dus élke dag een was in de machine, soms wel twee (een nét niet altijd geweldig droge peuter kan voor bést wat extra wasgoed zorgen). Daardoor hangt er ook altijd wel een was te drogen. Wanneer ik in de morgen de net gedraaide was aan de lijn wil hangen, haal ik eerst de droge was af. Deze verdeel ik direct over twee verschillende wasmanden: één voor de vouw en één voor de strijk. Op deze manier kan ik op het moment van strijken in één keer door en hoef ik niet eerst heel de stapel uit te zoeken. Dat scheelt eenvoudig tijd!

Nog een tip om het vouwen net wat vlotter te laten verlopen:

     - hang handdoeken altijd dubbel over de lijn (zo heb je automatisch de eerste vouw al te pakken)
     - hang sokken per twee bij elkaar (zo kun je ze in één handeling van de lijn halen
        en nog vóór ze in de wasmand belanden als een knotje opvouwen)

Strijk vervolgens zo min mogelijk keren in de week; probeer het eens met één keer. Blijkt dit toch wat te weinig te zijn, ga dan voor een keer extra, maar staar je alsjeblieft niet blind op elke dag te moeten strijken. Dat is nergens voor nodig!

Hier met een vol gezin strijk en vouw ik echt maar één keer in de week en ben er een uur, hooguit anderhalf mee bezig. Valt dus wel mee. Maar strijken is en blijft niet jouw ding? Dat was het voor mij ook nooit, maar sinds ik weet dat ik het maar één keer in de week hoef te doen.. 

Heb je je was voor vandaag al aangezet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten