STAMPPOT ZUURKOOL (RECEPT)

Gisteren aten we - zoals je in het laatste weekmenu hebt kunnen lezen - een heerlijk stamppot van aardappelen en zuurkool. Een hele eenvoudige maaltijd, niet de duur, maar daarbij wel heerlijk voedzaam. Heb je het al eens gegeten? Vast wel. Maar heb je het ook al eens klaar gemaakt? 

Vandaag deel ik graag dit volgende recept met je:

     - 1 kilo aardappelen
     - 500 gram (wijn)zuurkool
     - 2 gram zout
     - 1 lepel boter of vet
     - 1 rookworst

Zuurkool hoort niet te worden gewassen, omdat de eigenaardige geur en smaak er door verloren gaan. 

De aardappelen onder in de pan leggen, het zout toevoegen en zoveel water dat ze half onder staan. Vervolgens de zuurkool met een vork losmaken en luchtig op de aardappels leggen (de kleur blijft dan onder het koken mooi). De rookworst tussen de zuurkool leggen en alles met elkaar zachtjes gaar laten koken (half uur รก drie kwartier).

Vervolgens de worst op een verwarmde schotel leggen, de kool en aardappelen goed door elkaar stampen en enige ogenblikken laten stoven met boter of vet. De rookworst ik plakken snijden en afzonderlijk er bij geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten