OVER WENSEN EN VOORNEMENS

En.. heb je een mooie en fijne jaarwisseling mogen beleven? Ben je net als ons ook met iedereen ongedeerd het nieuwe jaar ingestapt? Wat een rare beleving was het eigenlijk hé.. Maar toch, we hebben het overleefd. Moge het nieuw jaar voor iedereen een mooi jaar worden!

Traditie is voor velen om met het wisselen van het jaar ook maar direct een hele berg voornemens op tafel te gooien. Voornemens die op één of andere manier vastgezet worden op de dag dat er tastbaar iets nieuws begint. Maar is elke dag niet een dag om goede voornemens op te starten, kan niet elke dag een dag zijn waarop je je leven een betere wending geeft? Je vertelde me vorige week nog dat je eigenlijk helemaal niets hebt met al die goede voornemens. Toch zou je komend jaar wel meer rust in jezelf, je huis en je omgeving willen vinden. Structuur in het leven en misschien zelfs wat tijd voor jezelf..

We hebben het er samen over gehad. Naast de zorg voor je gezin - wat komende weken met al het school- en thuiswerk weer een pittige tijd zal gaan worden - zou je graag zien dat je op één of andere manier ook je huishouden op orde weet te houden. De was zal immers gewoon gedaan moeten worden, stof daalt ook in lockdowntijd vanzelf neer en aan het eind van de dag wensen alle leden van je gezin een maaltijd op de tafel. Een gebalanceerde variant is dan uiteraard jouw pré.

Graag ga ik hier maandag met jou mee aan de slag. Misschien zal het in de eerste dagen nog helemaal niet zo lekker lopen, zal je zoekende zijn naar wat in jouw situatie het lekkerst werkt. Maar het kan, stukje bij beetje, met twee stapjes naar voren en één stapje terug. Stel je voor hoe het zou voelen om op den duur je draai te hebben gevonden, dat je vol trots rond kan staan kijken in je opgeruimde huis en van binnen weet dat het oké is als je een moment kiest voor jezelf, voor dat rustige, warme kopje thee. Kun je je dat indenken?

Maandag gaan we gewoon lekker samen van start, lockdown of niet. Zodat ook jij binnen korte tijd de rust, reinheid en regelmaat in je huis en gezin mag gaan ervaren. Eerst genieten we nog even van twee dagen weekend, maar daarna gaan we fijn aan de slag. Tot dan!

2 opmerkingen:

  1. Haha, ik maak inderdaad altijd heerlijk voornemens. Maar dit jaar zijn ze wel een beetje anders. Ik wil vooral wat fitter worden en me gezonder voelen (afgelopen jaren heb ik me laten gaan wat dat betreft), meer tijd voor creativiteit in plannen> kortom meer me-time wat dat betreft.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te lezen Jacqueline, ook ik heb die ommezwaai gemaakt. Gezondere keuzes voor een blijer lichaam en ook gelijk wat kilo's kwijtraken. Een nieuwe leefstijl!

      Verwijderen