MAANDAG WASDAG?

Herinner jij je die korte slogan ook? Maandag wasdag? Vroeger was het een heel normaal gebruik om op de maandag alle was weg te werken. Maar o wee.. ik moet er toch niet aan denken. Jij? Zie je het al voor je? Alle was van een volle week op één grote hoop om vervolgens in één enkele dag weg te draaien. Och nee.. alsjeblieft niet!

En hierin kan ik je geruststellen: het hóeft ook niet. Niet in onze tijd, waar we gebruik mogen maken van de (soms hypermoderne) wasmachine die we tegenwoordig eigenlijk allemaal wel hebben staan. Maar hoe hou je dan wél de regie over al die vieze kleding? Eigenlijk heel eenvoudig: draai elke dag een was. 

Elke dag zal je vragen? Precies: elke dag één, waardoor je automatisch een paar heerlijke voordelen meepikt. Want door elke dag een kleine(re) was te draaien:

     - zit de wastrommel nooit overvol waardoor de wasmachine uit balans kan raken
     - heb je door de niet te volle trommel minder kans op die groot gevreesde kreukels
     - blijf je door de bomen (de was) het bos (de bodem) nog gewoon zien
     - voelt elke dag als een overwinning wanneer je weer een schone was aan de lijn kunt hangen

Je hoeft niet bang te zijn dat je nu elke dag zuchtend en steunend bij die waslijn staat. Je staat er (door de week) wel, maar echt niet met dat gemok of gemopper. Juist doordat het kleinere wasjes zijn ben je er helemaal niet zo lang mee bezig en voelt het elke keer weer als een hele prestatie. Nu is alleen de vraag: wanneer zet je die was dan aan?

Het mooist zou zijn als je al vroeg in de morgen je wasmachine aan kunt zetten, direct na het ontwaken. Terwijl jij jezelf en je gezin klaar maakt om de dag in te gaan is de wasmachine voor jou druk doende. Tegen de tijd dat iedereen zijn ontbijt achter de kiezen heeft kun jij alweer de schone was aan de lijn hangen. Nog voor het werk of school begint!

De eerste opdracht die ik je nu dan ook graag mee wil geven: loop voor een moment even naar de stapel vuile was, zoek er een witte, zwarte, gekleurde of wat voor was dan ook uit op en zet de wasmachine aan het werk. Kun jij over een uurtje een eerste schone was aan de lijn hebben hangen. Vandaag stap één, morgen direct op herhaling. Zullen we dit varkentje samen gaan wassen?  ;o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten