HOMEMADE ALLESREINIGER

Niets zo fijn als het moment dat je na het zoeken en speuren in diverse winkels eindelijk een schoonmaakmiddel hebt kunnen vinden wat én niet te duur én goed voor het milieu is, maar ook nog eens lekker ruikt! Het liefst ren je terug naar de winkel om de hele voorraad leeg te kopen: dit middel móet je bij de hand blijven houden. Maar dan..

Een leeg schap, product niet meer leverbaar, opheffingsuitverkoop of wegens omstandigheden gesloten. Je favoriete schoonmaakmiddel, het opbeurende geurtje waar je door het alleen al te ruiken zo blij van werd is niet meer te koop. Balen! Maar er ís een manier om dit te omzeilen. 

Wil jij elke dag je huis schoon en fris kunnen houden met jouw eigen, persoonlijk passende lievelingsgeur? Probeer dan eens een zelfgemaakte allesreiniger uit. De ingrediënten hiervoor heb je op een etherische olie na waarschijnlijk wel in huis en anders is het de komende keer zo met je boodschappen mee te nemen. Wat je er voor nodig hebt?

     - 400 milliliter afgekoeld gekookt water
     - 50 milliliter witte natuurazijn
     - 30 druppels etherische olie

Een goede combinatie om met de etherische olie te maken zou bijvoorbeeld 15 druppels citroen en 15 druppels lavendel kunnen zijn. Zelf koos ik er deze keer voor om 15 druppels citroen te combineren met 15 druppels wilde sinasappel. Citroen staat er om bekend reinigend te werken en zowel citroen als wilde sinasappel zouden opwekkende eigenschappen bij zich dragen. Lavendel staat zoals je mogelijk wel weet goed bekend om haar ontspannende werking. Deze gebruik ik graag bij het schoonhouden van de slaapkamers.

Meng de azijn, olie en het water, schud het even door en je eigen gepersonaliseerde allesreiniger is klaar om gebruikt te gaan worden. Wedden dat het schoonmaken zo al een stuk leuker is geworden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten