CORONA-MOE

Corona begint me - ons - in te halen. Het vergt inmiddels steeds meer van ons allemaal. De jongste die tot eind vorig jaar niet anders hoorde dan dat hij naar de grote school mocht gaan, wacht inmiddels al zes weken op die ene grote dag. De middelste (ass) heeft van het begin af aan al moeite met de hele omschakeling en het thuis les moeten volgen, dat ze nu door school enigszins opgevangen is voor de nood. En de oudste? Die mist het meest nog wel de uitjes met zijn maatjes, het schoolwerk gaat wel goed. En ik? Tja.. lang heb ik het vol kunnen houden, pakte ik mezelf er steeds weer bij op. Maar de vermoeidheid begint hard om zich heen te slaan. Het continu onderbroken worden in je werk, het in bedwang houden als er live les gegeven wordt en het continu corrigeren van broers en zus die elkaar iets te vaak ontmoeten.

Nog voor acht uur pakte ik het stoplicht, schoof de knijper door naar rood. Mama heeft een pauze nodig, maar wanneer komt die noodzakelijke tijd?

8 opmerkingen:

 1. Heel, heel herkenbaar, hier net zo toe aan een beter vooruitzicht en een pauze. Ik hoop heel erg dat het eind van de lockdown echt in zicht is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat hopen en bidden wij ook voor een snelle en gezonde nieuwe tijd!

   Verwijderen
 2. Oef toch niet voor 8 uur in de morgen hoop ik.
  Hier nummer drie die naar de Uni gaat, komt elke dag na 11 uur haar bed uit. Dan heb ik er al een halve dag opzitten en irriteert mij. San irriteer ik haar weer natuurlijk. Want waar bemoei ik me mee, ze is volwassen... En na tot nu toe alle studiepunten behaald dus waar maak ik me druk om.... Jongste heeft gisteren zijn eerste onvoldoende gehaald. Hij had toets en ik rn hij vergaten zijn medicatie🙄. Ondertussen heb ik mijn eerste heftige reactie op een schoonmaakmiddelen van de karretjes van de lidl te pakken. Adrenaline spuit lag klaar voor geval van....
  Ik ben er ju ook wel klaar mee, maar we moeten nog even hé, we hebben geen keus. Dus hup maar weer aan de slag....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep.. acht uur in de morgen.. Zo gaat dat hier soms. Heeft zeker ook te maken met het (al dan niet bewust) vergeten van medicatie..
   En ja, zoals je zegt: we hebben nog even te gaan, we hebben het er mee toe doen, dus na zo'n dag met een dip pakken we de boel op en gaan er weer voor!

   Verwijderen
 3. Héél, héél erg herkenbaar! De wacht houden voor stilte (ik heb hier 5 personen die af en aan les hebben/geven), meehelpen met huiswerk maken maar vooral stimuleren om nu eindelijk eens iets àf te maken (jongste in groep 6)! Zelf werken (wat is dat ook al weer?), rust voor jezelf inbouwen (wat is dat dan ook al weer?)
  Ach, het komt goed!! Sterkte daar!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooral die wacht houden, politieagent moeten zijn om ieder zijn rust en concentratie te kunnen geven in deze o zo inspannende tijd. Die rust? Goede vraag. Heb zomaar het idee dat 'we' straks massaal gaan instorten. Opgebrand..
   Jullie daar ook nog een hele berg sterkte toegewenst! Hou vol xx

   Verwijderen
 4. Sterkte hoor! Ik heb er echt respect voor!!

  BeantwoordenVerwijderen