SAMEN

Het is deze dagen nog een beetje rommelig, zo na de acute lockdown van afgelopen maandag, maar die wirwar aan wat nog even te moeten doen zal komende dagen snel minder gaan worden. Voor deze week hadden we immers nog niet gerekend op een paar vrije dagen, maar vanaf vrijdag hadden de kinderen anders toch al twee weken vrij. Het is voor nu even wat schipperen (want op het gebied van studie en administratie zijn er nog een paar fikse doelen te behalen), maar de rust zal vast snel neer gaan dalen.

Vandaag hebben we eerst maar alle kerstkaarten beschreven. Met de kinderen aan de eettafel, gekleurd papier, schaar, lijm en kleurpotloden erbij, knippen, plakken, vouwen en schrijven; ze waren heerlijk bezig. Enveloppen werden klaar gemaakt, naar de post gebracht of eigenhandig door brievenbussen geduwd. Tijdens het bezorgen hadden we hier en daar een praatje 'hoe het met iedereen gaat' en genoten achteraf met een frisse toet van een kop warme thee en lekkernijtje.

Even een klein praatje, aanbellen in plaats van alleen maar het kaartje door de bus, het kan zo veel betekenen in deze bijzondere tijd. En heb je na al het schrijven en bezorgen nog een paar kaarten over? Misschien kun je ze beschrijven voor iemand bij jou in de straat, uit je kerkgemeenschap, het buurthuis in het centrum van je woonplaats of afgeven bij de receptie van een zorgcentrum. Het personeel daar weet wel wie ze met jouw kaartje kunnen verblijden.

Hoe meer dan anders kunnen we elkaar in deze bijzondere tijd laten weten dat iemand niet vergeten wordt. Hoe meer dan ooit is er behoefte aan belangstelling, opmerkzaamheid. Dénk aan elkaar de komende weken, geef om elkaar zoveel als je kunt. Samen komen we deze tijd wel te boven. Hou vol  xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten