TIJD VOOR TWEE

Soms heb ik dat gewoon even nodig, jij niet? Een dag of wat zonder zorg voor één of meerdere kinderen, terug naar de basis, jezelf of elkaar. Afgelopen weekend was er even die ruimte; tijd voor twee.

We boften. Het weer was zo mooi dat we fijne wandelingen hebben kunnen maken. Zorgeloos stap voor stap over paden, tussen bomen, bladeren knisperend onder onze voeten. Ontspannen en genieten in de frisse lucht, eenvoudig de juiste woorden kunnen vinden voor een hartverwarmend gesprek. Thuiskomen in een verwarmde kamer om met een pot geurende kruidenthee de gesprekken ongestoord verder te laten gaan. Het zijn de momenten die me opladen, me in drukkere dagen een herinnering geven om steeds opnieuw op terug te kunnen vallen.

Zulke dagen hebben we - zeker als ouders of verzorgers - zo af en toe gewoon nodig, die mogen we ons dan ook toe-eigenen. Het leven vraagt in onze huidige tijd soms veel van ons, een kleine ontsnapping is dan niets te veel gevraagd. Wij ontsnapten het afgelopen weekend van de ratrace door de natuur in te gaan, een lange wandeling te maken en samen in de keuken een mooi, verantwoord diner te maken, zonder de verzuchtende hé jak, bah, dat hoef ik nietjes tussendoor. Samen opladen. Wat is dat belangrijk om te doen!

Wij kozen er voor de natuur in te trekken en samen de keuken in te duiken. Maar je kunt er ook voor kiezen een bezoek naar een museum in te plannen, het water op te gaan of een film te pakken, al dan niet thuis voor de buis. Het gaat er om dat je (samen) volledig ontspant, zonder een drukkende zorgtaak op je schouders.

Gister was het al vroeg weer over tot de orde van de dag met in de agenda een verschrikkelijk drukke week in het verschiet. Gek, maar vrijdag zag ik er veel meer tegenop dan nu wanneer ik dit bericht aan jullie schrijf. Het heeft me dus écht wat opgeleverd, die spaarzame kindloze tijd voor twee. Heb jij er al één in de planning staan?

6 opmerkingen:

 1. Ja! Soms heel hard nodig! Alleen mijn man heeft die behoefte niet om samen iets te doen...dus ga ik soms even alleen voor een wandeling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat jammer Carolien, het zou toch zeker fijn zijn als jullie samen voor een wandeling zouden kunnen gaan. Al was het maar bijvoorbeeld één keer in de maand, toch? Ik hoop voor je (jullie) dat dit in de toekomst misschien toch mogelijk mag zijn.

   Verwijderen
 2. Zeker, wij lopen samen hard in het weekend als de kinderen nog in bed liggen. En maken dan in de middag nog een wandeling. Nu zijn onze kinderen al wat groter het jongste zorgkind is bijna 17.maar vroeger planden we echt een oppas in om samen even er tussen uit te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een heerlijk idee om samen zo sportief op pad te kunnen gaan! En ja, het scheelt zeker wel in welke leeftijd kinderen zijn. Er is dus nog hoop voor de toekomst ;o)

   Verwijderen
 3. Klinkt als een heerlijk weekend. Ik was er dit weekend zelf even tussenuit, terwijl vriendlief een uitje had met een vriend van hem. Ook dat is soms even nodig. Ook ik heb bij een dierbare vriendin de natuur opgezocht en zelfs weer leren breien! Het heeft me goed gedaan. Het enige nadeel is dat na een dergelijk leuk weekend de werkelijkheid van alle dag des te sneller lijkt in te dalen. Misschien toch wat vaker een dergelijk uitje plannen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed dat jullie dit zo samen hebben kunnen plannen! En natuurlijk geweldig dat je een breiles hebt gehad. Hopelijk heb je de slag en smaak (blijvend) te pakken! xx

   Verwijderen