SAMEN STERK

Een steuntje in de rug, wat voelt dat goed om te krijgen! Een gezellige kaart met daarin liefdevolle woorden, tot tranen toe geroerd. Een zakje met heerlijke chocolaatjes of een doosje met luxe biologische bonbons. Wat voelde het fijn te weten dat een ander aan je denkt! 

Vorige week kregen we een bericht vanuit de (kerkelijke) gemeente: zullen we elkaar weer gaan bemoedigen, in deze vreemde coronatijd? Het idee is heel simpel: schrijf je in voor het trekken van lootjes en bemoedig voor begin december diegene die jij getrokken hebt. Hoe gaaf is dat? Dus schreven wij ons ook allemaal in. Zomaar (al dan niet anoniem) een gemeentelid verrassen en misschien zelf ook wel worden verbluft. Wat leuk!

Het gezellige aan het zomaar iemand verrassen begint al bij het verzinnen van een fijn cadeau. Gaan we voor wat lekkers bij de koffie, een snoeperij voor bij de thee? Bakken we zelf  wat koekjes of een heerlijk puur wit brood? Een mooie kaart of tekening kan natuurlijk ook. Met grote zorg bedenken we ons wat voor de ander misschien leuk zou zijn om te ontvangen. Iets wat best nog een heel gepuzzel kan zijn, want wat weten we nu ├ęcht van de ander? Toch is dat absoluut geen belemmering voor het samenstellen van een verrassing of cadeau. Het gaat immers toch zeker om alleen al het idee?

Ook jij kunt heel eenvoudig de dag van iemand anders zomaar een beetje meer laten stralen. Iemand een glimlach bezorgen in het hart. En zo'n bemoediging hoeft natuurlijk niet alleen voor familie, vrienden of bekenden te zijn. Heb je al eens gedacht een tijdschrift door te geven aan je buurvrouw, gevallen bladeren te vegen bij de buurman op de hoek? Een stekje van je favoriete plant delen met de eigenaresse van je favoriete winkel of een kaart als bemoediging voor zomaar iemand uit een tehuis? Een bemoediging hoeft niet groot of duur uit de bus te komen, het gaat geheel om het gebaar. In stilte te laten weten: samen gaan we door!

1 opmerking: