JOY TO THE WORLD

Het was zo'n week waarin alles net even anders liep dan dat ik graag had willen zien. Je kent het vast wel; je bedoelingen zijn goed, maar ergens in de dag komt er een kink in de kabel en voor je het weet loop je achter alle feiten aan. Hier was het weer eens zo'n week  :o(

Zo kwam er zonder overleg iemand in huis die in nauw contact stond met een zieke corona-patiĆ«nt, waren er telefonische overlegmomenten met onder andere een advocaat, werden we geconfronteerd met een spoedopname in het ziekenhuis en och.. zo kwamen er deze week nog meer van die onverwachte gebeurtenissen voorbij. Gebeurtenissen die wat mij betreft een aanslag op mijn gestel blijken te zijn. Nu maak ik uiteraard zelf ook goed gebruik van de Family Home Planner, maar ondanks dat: met een lichaam zo moe als het maar zijn kan is soms het eenvoudig oppakken van een sopdoek nog te veel. Huishoudelijke taken bleven liggen, van het weekmenu kwam niet alles terecht en allerhande klussen kwamen in de vergetelhoek terecht. Gelukkig kwam daar toch weer die langverwachte vrijdagavond. De keuken en huiskamer glad, de avondroutine achter de rug, eindelijk met de voetjes hoog. Wat waren ze daar aan toe! Hoofd leeg, boek op schoot en iets eerder dan normaal een heerlijk glaasje cadeau gekregen wijn. Weekend. Totdat.. 

Ding dong!

Zucht.. Wie zou dat nu kunnen zijn?

Ok.. opstaan dan maar. Sleutel pakken, knip van deur en.. niemand! Of toch.. hoorde ik net niet een autodeur dichtvallen? Een auto die haastig leek weg te willen gaan? En jawel hoor: in het schemerdonker, een verrassing op de stoep! 

Dank je wel lieve bemoediger; je gift en warme woorden hebben me - zeker ook na deze tumultueuze week - enorm diep geraakt. Dat kan ik je hier wel zeggen, want je leest geregeld met me mee. Maar wie je dan toch mag zijn? 

Voor alle andere lezers, wie jullie dan ook weer mogen zijn: probeer een les te lezen in mijn laatste twee berichten, kruip vandaag nog even in de pen. Schrijf een kaart, post een brief, verzin een bemoediging voor komende week. We hebben het - zeker nu - allemaal een beetje nodig, meer nog dan normaal. Aan wie denk jij als eerste? Bring some joy!

1 opmerking: