DUIZENDMAAL DANK

Oh wat kunnen we toch mopperen, zo op een doodgewone dag. Het weer is niet naar wens, de buren maken herrie of de eenzaamheid - met name nu in de tijd van corona - grijpt je meermaals naar de keel. Het is voor velen een vervelende, nare tijd om in te leven. Voor velen zeg ik, want om eerlijk te zijn kan een lockdown en de minder grote drukte op straat ook een zegening zijn. Maar toch.. het is een nare tijd.

Ondanks het feit dat er - zeker voor ons hier in de regio Rotterdam-Rijnmond - serieus een tweede lockdown boven ons hoofd hangt, kunnen we vandaag niet anders dan opnieuw onze dank uitspreken. We hebben het er met het gezin nog steeds aardig gezond vanaf gebracht, een enkele snotneus daar gelaten. We mogen ons ook nog steeds gelukkig prijzen met een dak boven ons hoofd, een gezonde en voedzame maaltijd, minimaal drie keer per dag op tafel geserveerd. We hebben water en elektriciteit, de natuur houdt zich hier nog steeds redelijk koest en voor zover we weten kunnen we allemaal nog aardig veilig over straat.

Maar de ook zo kleine dagelijkse momenten kunnen een explosie van vreugde en dank gaan zijn. Een zelfgebakken brood wat warm uit de oven komt bijvoorbeeld, kinderen die samen een bouwwerk knutselen of gevonden eikels die binnen no-time op wat natte watten uit beginnen te lopen. Wat kan een leven rijk zijn als we het willen zien!

Al met al is vandaag - en eigenlijk elke dag die mag volgen - een dag gevuld met genoeg redenen om ons hoofd te buigen en al dan niet in stilte onze dank te uiten. Hoe eenzaam je je op dit moment ook voelt, hoe vervelend je in je vel zit of hoe vaak het leven je steeds maar weer even tegen zit. Houd moed en wees dankbaar!

2 opmerkingen:

  1. Ja, klopt! Mooi gesproken!! De angst grijpt mij wel vaak bij de keel, maar als ik dan het zonnetje door mijn ramen zie schijnen, de kachel die aan is, hond die heerlijk ligt te snurken, ik weet dat iedereen veilig is van ons gezin...dan ben ik ook heel dankbaar!! Fijne dag, lieve Monique! X

    BeantwoordenVerwijderen