VAKANTIEWERK

Ondanks dat we een week vakantie hebben gaat het huishouden gewoon door. Een maaltijd willen we op tafel, met iedereen thuis zal er zat op te ruimen zijn en de berg was groeit ook gestaag door. 

Nu zijn er verschillende manieren om met al die vrije dagen om te gaan. Je zou een groot deel van de morgen in je bed kunnen blijven liggen (voor wie moet ik er nu uit?), heel de dag of week in je slobberbroek rond kunnen lopen (wie kom ik nou tegen?) en ach.. waarom die moeite voor een uitgebreide maaltijd? Een boterham of patatje vult toch ook? Maar het kan ook anders.

Vakantie of niet: uitslapen doe ik nauwelijks. In de ochtend mag ik mezelf bij uitzondering misschien een uurtje langer in bed geven, maar uiterlijk 07.00 uur ben ik uit de veren (ja, dat is voor mij al laat). Ik zorg er in stilte voor dat ik klaar ben voor de dag en laat de rest van het gezin op hun gemak wakker worden. Eenmaal beneden zet ik de radio zachtjes op mijn favoriete zender en begin met wat eerste ochtendklusjes. De vaatwasser uitruimen (hoewel dat de taak van de oudste is), de tafel vast dekken (hoewel dat de taak van de middelste is) en mijn FAMILY HOME PLANNER checken op de taken voor de dag. Wat staat er op het menu? Dan haal ik er eventueel direct de spullen vast voor uit de vriezer om te ontdooien.

Dinsdag is steevast de dag dat alle schone was gevouwen en gestreken wordt, dat weet ik inmiddels uit mijn hoofd. Als de tafel na het ontbijt weer leeggeruimd is haal ik direct de volle wasmanden naar beneden en ga van start. Binnen no-time is een deel van de was gevouwen en kan ik door met de strijk. Alles bij elkaar kost het vouwen en strijken me ongeveer een uur en zo ook vanmorgen. Kwart over negen zette ik het strijkijzer uit, borg ik de plank weer voor een week op in de kast en bracht het gestreken goed naar boven. Zo!

Tijd voor thee  ;o)

2 opmerkingen:

 1. Hoi hoi...wat leuk een reactie van jou te zien ...en ik zie dat je weer blogt...alleen krijg ik je niet in mijn leeslijst te zien ...heb even wat terug gelezen ik heb je nu maar bij mijn favoriete gezet kijken of dat lukt met volgen dan kijk ik af en toe maar...want ik zie alleen maar oude pisten nog ...wel raar ...maar ik zie ook dat je geen reacties smeer krijgt dus misschien is er wat fout met je blog of zo...nou meis fijne dag liefs Ria 🍀💕🍀

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ria, dank voor je reactie! En natuurlijk van harte welkom xx
   Er moest nog hier en daar wat gesleuteld worden en tja.. helemaal opnieuw beginnen betekend helaas ook weer helemaal opnieuw beginnen met het opbouwen van herkenbaarheid en vertrouwensband. Hopelijk lukt het je nu wel om de berichten up-to-date te volgen. Nogmaals dank je wel!

   Verwijderen