RADIATORLOZE PERIODE

De eerste van oktober en het regent dat het giet. Echt een eerlijke en misschien wel heerlijke herfstige dag. Als je er niet op de fiets uit hoeft tenminste..

Ik kan me herinneren van voorgaande jaren dat we vóór oktober nooit de kachel aan deden en ook vandaag hoop ik de thermostaat nog niet aan te raken. De binnentemperatuur ligt in het woongedeelte nog steeds op 20 graden, dus klagen kunnen we eigenlijk niet. Het is met die bakken regen alleen wel dat het binnen wat vochtig aan gaat voelen. En dát werkt voor de reumatische klachten niet echt mee hé? Kunnen we de verleiding toch weerstaan? 

Jammer genoeg kan ik niet meer terug vinden op welke data we nu altijd die kachel weer voor de eerste keer aanzetten. Volgens mij hebben we het een keer tot de 4e of 5e van oktober gered, maar in mijn herinnering toch ook wel een keer tot in de helft van de maand. 

Voor nu blijft de verwarming dus nog even uit. We hebben nog de mogelijkheid een paar warmere sokken of sloffen aan onze voeten te doen en als we ons vanavond terugtrekken uit de drukte van de dag, dan maken we onszelf lekker een kop koffie of thee en kruipen weg onder de vele knuffelkleden die over het huis verspreid te vinden zijn.

Hebben jullie de verwarming al opgedraaid? Het scheelt natuurlijk ook wel in wat voor een soort huis je woont. Woon je in een oude vooroorlogse begane grond woning of zit je letterlijk hoog en droog in een driedubbel geïsoleerd nieuwbouw appartement. Maar toch.. ik ben zelf wel weer benieuwd hoe lang we de radiatorloze periode kunnen rekken. Al is het maar om die energierekening laag te houden. Rekken jullie mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten