ETEN VOLGENS EEN MENU

Jammer maar helaas.. gister hebben we toch echt de verwarming even op moeten draaien. Met de steeds maar aanhoudende regen werd het vochtig koud in huis, iets wat voor een reumalijf niet echt bevorderlijk is. Dus ging de thermostaat uiteindelijk toch maar een stukje op en hebben we de radiatorloze periode dit jaar helaas niet langer kunnen rekken dan tot 4 oktober..

Vandaag is weer een nieuwe dag van de week, een dag waarop in principe de boodschappen voor de komende week worden gedaan. Op zondagavond kijken we er via deze website de reclames op na om te zien wat we in de week het best kunnen eten. Vaak zijn het automatisch de groenten en het fruit uit het seizoen, iets wat qua vitamines natuurlijk de voorkeur heeft. En ergens klopt het ook met onze gemoedstoestand. In de zomer hebben we behoefte aan bijvoorbeeld een lichte, frisse salade; in de winter hebben we veel meer baadt bij stevige, voedzame stamppotten.

Omdat er nog geregeld vragen binnen komen over hoe wij ons toch goed kunnen voeden binnen een klein budget en hoe dat al helemaal voor elkaar kunnen krijgen met voedselallergie├źn, hebben we besloten iedere week ons voorgenomen menuplan met jullie te delen. De menu's zullen zo ver het mogelijk is gluten-, lactose- en varkensvrij worden bereidt, zonder pakjes of zakjes. Ze bestaan vaak uit oudhollandse gerechten en zullen hopelijk stap-voor-stap steeds meer zonder of met minder vlees klaargemaakt worden. Vandaag trappen we af met het eerste weekmenu in deze serie: het weekmenu van week 41.

MAANDAG - pompoensoep met brood (vegetarisch)

DINSDAG - stamppot boerenkool met rookworst (rund) en spekjes

WOENSDAG - aardappelen, broccoli en hamburger (rund)

DONDERDAG - macaroni spaghetti (vegetarisch)

VRIJDAG - taco's met vulling van bonen (vegetarisch)

ZATERDAG - pannenkoeken (gluten- en lactosevrij) verse patat met kipnuggets

ZONDAG - rijst met beef rendang

 

Laten we hopen dat jullie hier enige inspiratie uit mogen halen. En voor wie wil: in de loop van de tijd zullen er steeds meer gerechten gelinkt worden aan een eerder geplaatst recept. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten