VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

Je zou het met die hoge temperaturen van de afgelopen dagen nog niet zeggen, maar morgen begint toch echt een nieuw seizoen: de herfst. De tijd dat bladeren aan de boom verkleuren, regenjassen vaker tevoorschijn komen en sokken plus een vest weer uit de kast kunnen gehaald. Een prachtig seizoen!

Herfst is voor mij ook een mooi seizoen om binnen mijn huis aan te gaan pakken. Achterstallig klusjes zoals plinten afwerken, gaten vullen, voegen eens fiks schoonpoetsen enzovoort. Zo gepiept! Ik vraag me na afloop dan ook altijd al snel af waarom ik dat niet gewoon eerder heb gedaan.. 

Nu de herfst voor de deur staat is het een mooie tijd om rustig door het huis te gaan en per ruimte op te schrijven welke klus er gedaan kan worden. Zowel groot als klein. Ik kijk daarbij wat voor materiaal ik nodig heb, of ik dat nog in huis heb of dat ik het de komende dagen misschien alvast in huis kan halen. Ik hoef er dan  nog niets mee te doen, maar zo zorg ik er wel voor dat ik het voor handen heb als het weer ineens om gaat slaan. In een nat en druilerig weekend kan ik dan snel en makkelijk aan de slag om mijn huis klaar te maken voor een seizoen waarin we ons nog vaker binnen terug zullen trekken; het seizoen van warmte, knusheid en reflectie.

Afgelopen weekend heb ik al zo'n rondje door mijn huis gemaakt, schreef alles in de Family Home Planner op mijn kluslijst en hoop vandaag wat nodige spullen in huis te kunnen halen. Heb jij hier en daar ook nog zo'n klusje liggen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten