PLANTEN DOUCHEN

De één zet verjaardagen in een verjaardagskalender, de ander schrijft adressen in een schrift. Niets bijzonders, het is algemeen geaccepteerd. Maar voor mij is er meer nodig om op te schrijven, mijn hoofd maakt gewoon overal een warboel van. Huishoudelijke klussen die niet elke dag terug komen raken al snel op de achtergrond om soms helemaal te vergeten.

In mijn Family Home Planner staat naast dag- en weekplannen ook elke maand een planning met de lange termijn klussen. Het zemen van de ramen bijvoorbeeld of het schoonmaken van de oven. Grote klussen die niet elke dag of week gedaan moeten worden, maar voor het mooi wel geregeld bijgehouden moeten worden. En dan het liefst natuurlijk nog voor het vuil de spuigaten uit is gelopen...

Vandaag bedacht ik me dat al mijn planten al lang een keer onder de douche hadden moeten staan. Een dikke stoflaag bedekte de mooie groene bladeren waardoor de planten er dof en somber uit waren gaan zien. Véél te laat ontdekt. Wanneer had ik dat voor het laatst gedaan? Geen idee meer..

Direct nadat ik de klus geklaard had heb ik het douchen van mijn planten in mijn planner genoteerd. Vanaf nu krijgen ze om de maand steevast een heerlijk verfrissende douche. Geweldig! Weer een huishoudelijk klus getackeld  ;o)

2 opmerkingen:

  1. Hahaha, dat is toevallig!! Ik heb de vanmorgen de mouwen opgestroopt en ook maar eens de grote plant-die-altijd-teveel-stof-verzamelt onder handen genomen! Lekker gevoel is dat: de plant staat weer te stralen, kan beter groeien en wij niezen iets minder *oeps* lol..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha! Ja, zoiets inderdaad, dat niezen.. ;o)

    BeantwoordenVerwijderen