MIJN ZWAKTE IS MIJN KRACHT

Recht in je gezicht zullen ze het je niet zeggen, maar achterbaks wordt er wel over gepraat. Een volwassen vrouw die alles op moet schrijven, die lijstjes maakt als nog een klein kind. Ook jijzelf hebt je vaak afgevraagd waarom je niet 'gewoon', zonder die bergen krabbels of notities kunt. Maar het is nu eenmaal zo.

Zoals een ander een injectie tegen rugpijn, medicijnen voor een aandoening of gips voor een breuk nodig heeft, zo ben ik gebaad bij al die kattenbellen. Niks mis mee. Het helpt me bij de warboel in mijn hoofd, het schept orde in die ongelofelijke chaos. Het helpt dan ook net zo goed als die andere met zijn of haar injectie, tabletje of welk ander hulpmiddel om in je het leven mee te kunnen blijven draaien.

Laat ze maar kletsen, laat ze maar gaan. Mij voor schut zetten zegt meer over hen dan over mij. Ik weet donders goed dat ik niet gek ben, dat het mij helpt en ik weet ook dat ik hierin niet de enige ben. Ik omarm mijn kracht in het opschrijven van al die verwarrende gedachten. Dit hoort bij mij, dit is mijn hulpmiddel, mijn macht. En ik gebruik het!

Vanmorgen sloeg ik mijn Family Home Planner open en zag dat het tijd is om mijn keuken schoon te maken. Even een doek over de kastjes, de tegels ook gelijk mee. Ondertussen de gaspitten laten weken in en sopje en de koelkast krijgt ook zijn wekelijkse beurt. Vanmiddag kijken we opnieuw op de planning wat dan weer te doen. Héérlijk die rust.

2 opmerkingen:

  1. Ik "ken" en dame via instagram die regelmatig last heeft van paniekaanvallen. Zij maakt lijstjes om schoon te maken. Heerlijk is dat! Laat iedereen maar kletsen: ik doe met je mee!! Ik heb ook overal lijstjes voor. Heb een groot whiteboard in de keuken naast de gang hangen. Als me iets te binnen schiet wat ik moet en/of wil doen dan schrijf ik het snel op want 1 handdoek-opvouwen-verder ben ik het echt al weer vergeten!! Power to the lijstjes!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat fijn om te mogen lezen Marleen! Je hebt helemaal gelijk: het kan binnen een stap of wat alweer uit het hoofd verdwenen zijn. Vandaar het noteren!

    BeantwoordenVerwijderen