GEWOON ZOALS JE BENT

Het heeft altijd al in me gezeten. Had ik ergens een baan, dan was ik steevast bezig met ordenen. Ik maakte graag overzichtslijsten, bedacht chauffeurs een planning voor hun transport en was een kei in het opruimen en archiveren. Vaak werd ik ook om diezelfde redenen ontslagen: ik dacht te veel in oplossingen, zocht te veel naar efficiƫntie.

De vele afwijzingen hebben me geen goed gedaan. Ondanks dat in mijn huidige levensperiode een vooraanstaand arts en psychiater mijn werk bewonderen en aan derden adviseren worstel ik nog geregeld met de vraag of mijn werk wel goed genoeg is. Maar toch.. als zij er enthousiast over kunnen zijn..

Mijn ordenen en plannen is voor mij niet alleen als moeder met autisme heel belangrijk, ook als jonge werkende vrouw had ik structuur al hard nodig. In de grote ondernemerswereld werd dit toen niet begrepen, nu in de kleinere omgeving van ASS klaarblijkelijk wel.

Het is heel belangrijk eerlijk naar jezelf te blijven kijken. Wat hoort echt bij jou? Wat past als een warme deken om jou heen? Zoek daarbij een voor jou passende (werk)omgeving, waar je kunt stralen en zult bloeien als nooit tevoren. Gewoon zoals je bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten