VAN OUD NAAR NIEUW

Is het nog een beetje gelukt gister met het wegwerken van de vouw- en strijkwerk? Ik keek er vroeger altijd als een berg tegenop, maar nu ik weet dat ik het maar één keer in de week hoef te doen, kost het me niks geen moeite en fluit ik me er zo doorheen. Zelfs nu, thuisonderwijs of niet.

Voor vanmiddag staat er een vervolg op het programma, maar eerst halen we in de ochtend een sopje door de keuken. We soppen dan niet alle kastjes helemaal uit, maar halen een doek over het aanrecht en de tegels, over kastdeuren én ook door de koelkast. Na de lunch is het dan tijd voor wat herstelwerk. Je weet wel; de gaatjes, losse naadjes, kwijtgeraakte knopen.. Kleine mankementjes die je gister bij het vouwen of strijken tegen bent gekomen.

Heb je er eigenlijk wel eens over nagedacht om zelf je kleding te repareren? Een naald en een stukje draad te pakken? Nee hé? Je gooit je kleding dan liever meteen de vuilbak in. Wel.. mocht je nu bij je volgende strijkbeurt een herstelwerk tegenkomen, leg het dan eens even apart. De dag erna kun je je kledingstuk vaak heel makkelijk weer in orde maken. Het is echt niet moeilijk; je moet er alleen eventjes voor gaan zitten. Denk je dat je dat kunt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten