JE DOET HET GOED!

Zo vanuit mijn keuken keek ik gister stiekem een ogenblikje rond. Mijn peuter speelde zoet met zijn bouwstenen, middelste nam rustig aan de eettafel haar huiswerk door en oudste had al zo hard zijn best gedaan dat hij de middag huiswerk-vrij was. Een warm gevoel van trots bekroop mijn lichaam. Wat doen ze het goed!

Het is niet niks wat we zo met elkaar allemaal doen. Naast het huishouden, het misschien zelf thuis werken ook nog eens juffrouw van verschillende leeftijden zijn. Het zijn een hoop ballen die we ineens hoog hebben te houden. Maar we doen het! Zo goed en kwaad als die gaat.

Hoe moe ik misschien ook ben, hoe brak ik me misschien voel.. ik ben trots op mezelf! Ik heb niet voor deze taak gekozen, maar ik probeer wel de boel te fixen. Kijk jij vandaag ook maar eens stiekem een ogenblik in het rond. Wat zie je nou echt? Is het echt zo'n warboel als je jezelf voor houd? Ik denk het toch niet. Kijk en voel je trots; je doet het goed!

Verwen jezelf en je kinderen vandaag maar eens op wat lekkers. Zelfgemaakte popcorn bijvoorbeeld. Leuk ook om samen te maken! Twee eetlepels olie in een pan heet laten worden, bodempje maïs erbij et voilà! Succes verzekerd. Blijf je goed denken aan jezelf?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten