EEN DRUKKE VRIJDAGMORGEN

Moe ben ik.. Gelukkig is het vandaag de laatste werkdag van de week, want ik ben aan mijn weekend toe. Twee dagen niets hoeven, maar alles mogen, zo veel of weinig als ik wil. Maar om dat te bereiken mag ik vandaag nog wel even flink aan de gang.

Misschien wel één van de grootste klussen die we als huismanager hebben te doen is het regelmatig verschonen van de bedden. Zeker als ons gezin wat uitgebreid is met van die heerlijk knuffelbare monstertjes kan het aardig wat tijd in beslag nemen. Hier is hoe ik op die laatste dag van de week mijn huistaken rond weet te krijgen:

Ik sta vroeg op. Zodra iedereen uit bed is haal ik de bedden af (om de week die van de oudste kinderen en om de week die van de jongste en het grote bed). Het wasgoed gaat daarna direct in de machine. Zeker met het heerlijk zonnige weer is er niets lekkerder dan het beddengoed zo snel mogelijk buiten te laten drogen.

Als de was draait (of inmiddels buiten hangt) haal ik een doek door de slaapkamers, neem de badkamer direct mee en sluit af met een stofzuigronde door het hele huis. Soms kies ik er voor de bedden direct op te maken, maar je kunt het ook met het naar bed gaan samen met je kind(eren) doen. Door zo samen te werken leren kinderen al een beetje hoe het is om voor jezelf te zorgen.

Wat een berg werk zo op deze vrijdagochtend hé? Maar wat een fijn idee dat ik er morgen en overmorgen twee hele dagen vrij door krijg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten