DE DAG DAT NIETS HOEFT

Vandaag is onze wekelijks terugkerende vrije dag: de Family Fun Day. Een dag waarin niks moet, maar alles mag. Wat geeft me dat een heerlijk gevoel! Een gevoel van rust in mijn hoofd, mijn denken en mijn lijf. Zie ik een huishoudelijke klus, dan kan ik het oppakken, maar mag het ook - zonder schuldgevoel - lekker laten gaan. Alle huishoudelijke klussen komen immers dankzij mijn Family Home Planner door de week al aan bod. Wat een vrijheid!

Maar het is zo verleidelijk.. In ons weekend , zonder huishoudelijke verplichtingen toch de was weg wassen, de strijk wegwerken of met de sopdoek door het huis. We gaan maar door, durven geen adem te halen en mopperen als de rest om ons heen wél aan het rusten gaat. Mens, we lijken soms Martha wel.. Toch kan en mag je in het weekend je rust nemen. Geniet maar eens van de mensen om je heen. Kijk eens in het rond. Wees dankbaar voor wie nog om je heen staan; bel ze, schrijf ze, laat ze wat bezorgen, spreek je dank naar hen uit. Maar sta ook stil bij het moois wat rond je keukentafel mag zitten. Wees dankbaar, hoe rommelig je hoofd en je hart soms ook is. Zoals een jeugdboekje van mij wat in de kast staat te prijken: 'Je hebt veel meer dan je denkt'.

Fijn Pasen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten